Kuala Lumpur :

Pihak Persekutuan Pengakap Malaysia ingin membuat kenyataan BAHAWA Persekutuan Pengakap Malaysia tidak menganjurkan apa-apa aktiviti yang berkaitan dengan Larian Keamanan Pengakap 2017 dan Larian Keamanan Pengakap Tahun 2018 seperti yang diwar-warkan di dalam akaun Facebook “ Larian Keamanan Pengakap 2018”.

Kami tidak mempunyai sebarang kaitan dengan akaun Facebook berkenaan. Kami ingin menasihatkan orang ramai untuk merujuk kepada saluran-saluran rasmi kami untuk sebarang infomasi terkini. Saluran-saluran rasmi kami termasuklah laman sesawang kami,

1. Website: www.pengakapmalaysia.org

2. Facebook: mediarasmi_ppm

3. Twitters: beritarasmi_ppm

4. Instagram: beritarasmi_ppm

Setakat ini kami pernah menganjurkan Larian Pengakap Tahun 2016 sahaja dan tidak ada lagi aktiviti seperti tersebut di luluskan oleh Majlis Eksekutif Pengakap Negara, Persekutuan Pengakap Malaysia bagi tahun-tahun selepasnya. Dengan demikian, pihak kami tidak akan menganggung sebarang kerugian atau apa-apa tuntutan daripada pihak orang ramai. Pihak kami juga akan mendakwa dan membuat tindakan mahkamah sekiranya mana-mana individu atau syarikat yang salah laku mempergunakan logo dan nama Persekutuan Pengakap Malaysia tanpa kelulusan dari pihak kami.

Dato’ Raja Ruslan Bin Raja Samah,
Ketua pegawai Eksekutif
Persekutuan Pengakap Malaysia.

Tukar Bahasa

Makluman & Berita

Jika ada sebarang berita, notis, makluman atau bahan kreatif yang berkaitan Pengakap bolehlah menghantarkan email kepada berita@pengakapmalaysia.org. Berita hendaklah lengkap dengan butiran acara, gambar dan penerangan ringkas. Untuk notis acara, email hendaklah dihantar sekurang-kurangnya dua (2) minggu sebelum acara berlangsung. 

Statistik Pelawat

4140942
Hari Ini
Minggu Ini
Bulan Ini
Jumlah Pelawat
431
431
287233
4140942

IP Pelawat: 52.206.226.77
24-03-2019 00:45
Go to top
PPM HQ

Hakcipta © 2017 - Persekutuan Pengakap Malaysia